Smart murstensklipper
Folk, der arbejder som murer, kender problemet – at klippe en mursten er normalt et manuelt og meget hårdt arbejde. Virksomheden Smart Cutter kommer dem til undsætning med deres applikation til at klippe mursten. Maskinen anvender to LA30 aktuatorer fra LINAK.
Mange murere oplever smerter i deres skuldre og kraveben fra at klippe mursten manuelt. Manden bag Smart Cutter så behovet for at udvikle en elektrisk klipper til at forbedre arbejdsmiljøet. Ved at bruge en Smart Cutter undgår murerne at lægge så meget pres på deres kroppe, når de klipper mursten – det betyder færre skader og højere effektivitet.
Murstensklipperen
Klipperen klipper en mursten ved hjælp af to parallelle LA30 aktuatorer og en TR-EM-339 tredjepartsstyring med specialprogram – alt sammen leveret af LINAK. Klipperen er intelligent, idet den husker størrelsen på den aktuelle type sten og flytter sig tilbage til et par millimeter mere end denne position efter hvert klip. Klippet klares ved blot at trykke på en knap. Manuelle justeringer kan foretages, når stentypen skal ændres.
Se video af murstensklipperen i funktion på Smart Cutters hjemmeside.
Vaskerobot til grisestalde
Det er et beskidt arbejde at gøre rent i en grisestald. WP Production, en underleverandør til Washpower A/S, producerer en vaskerobot med en LA12 aktuator fra LINAK.
Du tror måske, at rengøring i en grisestald ikke tages særligt højtideligt. Det er dog langt fra tilfældet! I svineproduktioner verden over er der stort fokus på at holde staldene rene, også hver gang grisene flyttes. Hidtil har vaskeprocessen foregået manuelt med højtryksrenser, men med vaskerobotten er rengøringen ikke længere er en manuel opgave. Det betyder, at opgaven bliver lettere og rengøringen bedre – til glæde for både grisene og medarbejderne.
Robotten
WP Production og Washpower A/S står bag vaskerobotten. Den fungerer ved, at den kører i grisestalden og nedvasker overfladerne med en kraftig vandstråle. En LA12 IC aktuator fra LINAK bliver brugt på hver robot til at bevæge spuledysen afhængig af, hvor vandstrålen skal ramme. WP Production har lavet deres egen PLC styring.
Læs mere om vaskerobotten på Washpowers hjemmeside.
Påkørselsdæmper til nødsituationer
Når der sker et uheld på vejene, gælder det om hurtigt og effektivt at få lukket de påvirkede vejbaner. Denne opgave løser ScanLED med en påkørselsdæmper, der anvender LINAK aktuatorer til at sænke to afspærrende vinger.
I nødsituationer som eksempelvis trafikuheld, tabt gods eller akut vejarbejde er det vigtigt, at en eller flere vejbaner lukkes hurtigt. I situationer som disse kan en påkørselsdæmper, en såkaldt TMA (Truck Mounted Attenuator) bruges. Dæmperen sidder bag på en lastbil, der placeres foran det sted, der skal afspærres. På trods af den samlede vægt på 10 tons, sikrer dæmperen både dem, der arbejder foran – men også de bilister, der overser afspærringen, idet det er muligt at overleve et sammenstød med dæmperen.
Påkørselsdæmperen
ScanLED tilpasser TMA’er, så de er optimale til brug i nødsituationer. Typisk når én TMA frem til situationen først, og denne skal være i stand til at spærre flere vejbaner af. Derfor anvender ScanLED to LA36 aktuatorer fra LINAK samt to TR-EM-288 tredjepartsstyringer til at køre vingerne ned på en eller begge sider af TMA’en. ScanLED bruger aktuatorer i stedet for eksempelvis hydraulik for at øge sikkerheden, idet aktuatorernes tryk- og trækkraft kan indstilles, så vingerne ikke udgør en klemfare. Vingerne dæmper ikke en påkørsel som TMA’en, men kan effektivt vise, at vejen er spærret, indtil en ekstra TMA når frem. Med begge vinger slået ned spærres 7 meter i bredden, svarende til to hele vejbaner.
ScanLED er desuden unikke, da de anvender en ekstra aktuator og styring til at vippe toppen af påhænget ned, så kørsel under broer og gennem tunneller er mulig.
Læs mere om påkørselsdæmperen på ScanLEDs hjemmeside.
El-arbejdsbil med lad
Mange steder er det nødvendigt, at man nemt og effektivt kan flytte ting rundt uden at skulle have fat i en stor lastbil. Derfor producerer Club Car den kompakte elektriske arbejdsbil Club Car Urban, hvor to LINAK aktuatorer bruges til at tippe ladet og aflæsse lasten.
Sand, blade eller affald kan være svært at bugsere rundt, når det skal hentes på små stier i parker eller på gågader i byerne. En trillebør er ikke ergonomisk forsvarlig i længden, og der er ikke plads til en lastbil. Derfor vælger flere og flere kommuner, boligselskaber og festivaller at benytte en lille elektrisk arbejdsbil til at tage slæbet. Club Car Urban arbejdsbilerne findes i flere størrelser og udstyrsmodeller, og skal bilerne have et lad, vælger langt de fleste en bil med elektrisk justering af ladet. Det gør aflæsningen meget nemmere og mere ergonomisk for personalet.
Ladet tippes
Med et tryk på en knap aktiveres de to LA36 aktuatorer fra LINAK, og ladet bag på bilen tippes. Aktuatorerne kører parallelt og sikrer, at ladet altid tipper lige. Jo længere aktuatorerne kører ud, jo højere løftes ladet. Dermed kan ladet tømmes, uden at medarbejderen skal kravle op eller foretage uhensigtsmæssige stræk eller løft. Club Car Urban bruger elektriske aktuatorer fra LINAK til at foretage tippet, da de, ifølge produktionslederen, er meget nemmere at montere end eksempelvis hydraulik.
Læs mere om de praktiske elbiler på www.clubcarurban.com.