Automatisk aflastning af tryksår
Når en borger bliver immobil, er faren for smertefulde tryksår stor. Tidligere har det betydet, at en plejer måtte vække borgeren flere gange om natten for at ændre sovestillingen. Med Careturners løsning klares tryksårsaflastningen helt automatisk natten igennem, uden at borgeren vækkes.
Careturner er et modul, der monteres under madrassen på plejesenge. Modulet har en vinge i hver side, der løftes ved hjælp af aktuatorer fra LINAK. Vingerne kan løftes både manuelt og automatisk i en forprogrammeret sekvens. Den manuelle justering hjælper plejepersonalet med tunge løft i forbindelse med forflytning og i hygiejnesituationer. Den automatiske justering bruges primært til tryksårsaflastning.
Vingerne giver et kram
Ifølge Michael Kock, CEO for Cobi Rehab A/S, der ejer Careturner, har det også vist sig, at løsningen har endnu en positiv anvendelse: ”Plejepersonalet melder tilbage, at de også bruger Careturner til sansestimulering. Ved at køre de to vinger op på samme tid, føles det som at få et kram. Det kan virke beroligende på nogle borgere og give dem en bedre nattesøvn.”
Careturner anvendes primært på plejehjem og i eget hjem hos immobile borgere. Modulet kan tilkøbes hos sengeproducenterne, og derfor var det også oplagt for Michael Kock at vælge aktuatorer fra LINAK: ”Vores kunder – de store sengeproducenter – bruger i forvejen LINAK til justeringsmekanismerne i deres senge. Det betyder, at de er trygge ved LINAK, og derfor var der aldrig tvivl om, at vi også ville samarbejde med LINAK.”
Læs mere om Careturner på careturner.com.
Trapper uden trin
For mange mennesker er trapper en stor udfordring. Det kan både være, hvis man sidder i kørestol, er gangbesværet eller har en barnevogn med. Stepless (en del af V. Guldmann A/S) har som erklæret mål at skabe tilgængelighed for alle. Derfor har de udviklet en række løsninger til at løfte dem, der ikke kan klare trapperne, bl.a. ved brug af elektriske aktuatorer fra LINAK.
Når en ny bygning skal opføres eller en gammel bygges om, er der krav om, at den skal være tilgængelig for alle. Det betyder, at bygherrerne skal tænke niveaufri adgang ind i byggeriet. Dette kan gøres på mange måder, og Stepless har specialiseret sig i at lave tilgængelighedsløsninger, der falder naturligt ind.
Diskrete løsninger
En af de løsninger Stepless tilbyder, er løfteplatformen LP50. Denne platform gør det muligt at lave en diskret løfteløsning, fordi den er nedbygget i gulvet og kan beklædes med den samme overflade som det omkringliggende gulv. På LP50 anvendes aktuatorer fra LINAK til at køre platformen op og ned. Ifølge Jørgen Guldmann, Director hos Stepless, er der flere fordele ved at anvende elektriske aktuatorer: ”Typisk bruger vi aktuatorer, hvor der er begrænset plads. Når der skal bruges hydraulik, skal hydraulikstationerne placeres et sted. Elektriske aktuatorer er nemmere at have med at gøre, fordi de er selvstændige enheder, der ikke fylder det helt store”.
Ud over selve løftet i LP50 anvendes LINAK aktuatorer også til at styre værn og døre. Sikkerheden er meget vigtig for Stepless, så når en platform køres op og ned, skal brugeren ikke kunne falde ud. Derfor justerer aktuatorerne automatisk værn og døre, når en kørsel startes eller sluttes.
Læs mere om Stepless på stepless.com/dk.
Vugger på intensiv
Når en baby bliver indlagt på intensiv, er der brug for en ganske speciel intensivvugge. Sundhedspersonalet skal kunne undersøge barnet uden at flytte det og samtidig have en god ergonomisk arbejdsstilling. Derfor har danske J. B. Care udviklet en intensivvugge, der kan højdejusteres.
Små børn, der bliver indlagt på intensiv, er ofte meget skrøbelige. De kan ikke, som raske børn, blive løftet rundt, når de skal tilses. Sundhedspersonalet bliver derfor nødt til at være ekstra forsigtige, samtidig med at de selv bevarer en god arbejdsstilling. J. B. Cares intensivvugge kan derfor højdejusteres med en elektrisk aktuator fra LINAK. Dermed kan sundhedspersonalet hæve intensivvuggen op i en passende arbejdshøjde. Som direktør Jan Bjerregaard siger: ”Det er vigtigt, at den, der behandler barnet, har en optimal arbejdsstilling. Oftest er det sundhedspersonalet, men forældrene kan også have glæde af at kunne indstille intensivvuggen til en højde, der passer dem”.
Mere end bare en vugge
Intensivvuggerne bruges primært på neonatal afdelinger, hvor børn indlægges, hvis de er født for tidligt. Det kan også dreje sig om en kompliceret fødsel, eller hvis de skal behandles, mens de er meget små. Ud over at intensivvuggen kan justeres i højden, kan siderne lægges ned. Det betyder, at sundhedspersonalet bedre kan komme til at undersøge barnet. Intensivvuggen findes også i en tvillingeudgave og fås med en bøjle til behandlingsudstyr, mulighed for skråstilling m.m.
J. B. Care har produceret vugger til hospitaler i 25 år og intensivvugger i over 10 år. Alle deres vugger er udstyret med elektrisk justering, hvilket ifølge Jan Bjerregaard er den mest brugervenlige og pålidelige løsning til sådanne applikationer.
Læs mere om J. B. Care på jbcare.dk