Vores historier
Hans Jørgen
Udviklingsassistent, LINAK A/S
I foråret 1976 blev Hans Jørgen ansat hos LINAK® som gulvfejer. Han husker, at det som 15-årig var rart at tjene nogle penge, mens man stadig gik i skole.
Siden fortsatte Hans Jørgen sin rejse med os, hvor han prøvede lidt af hvert.
Dagene flyver afsted. Der er altid travlt, og der er altid noget nyt at lære. Jeg er meget stolt af alt det, der er sket indtil nu. Wauv, sikke en udvikling!
I foråret 1976 blev Hans Jørgen ansat hos LINAK som gulvfejer. Han husker, at det som 15-årig var rart at tjene nogle penge, mens man stadig gik i skole.
Siden fortsatte Hans Jørgen sin rejse hos os, hvor han prøvede lidt af hvert. Han hjalp med at male, køre gaffeltrucks og læsse trucks, indtil han startede sin maskinoperatøruddannelse.
Hans Jørgen har været på noget af en rejse og husker tiden før aktuatoren. Det var på det tidspunkt, produktionen bestod af kværne og remskiver, og smede samt møllesten var hverdagskost. De første aktuatorer står stadig klart i hans erindring.
Jeg husker tydeligt, da Bent kom for at positionere alt. Jeg var nødt til at lave det første tandhjul til aktuatoren. Tidligere, da vi arbejdede med møllesten, var præcisionen lidt her og der. Pludselig var vi nødt til at fabrikere disse små dele. Det var helt anderledes, men meget spændende, og vi gik bare i gang.
De tidlige aktuatorer blev brugt i grønthøstere, og dengang var det svært at forestille sig, hvad det kunne føre til.
Hans Jørgens hverdag hænger tæt sammen med historien hos LINAK. I dag arbejder han i Udvikling, og det er ofte ham, der fremstiller den første prototype på et nyt produkt.
Fra gulvfejer til udvikling og alt derimellem – 46 år og stadig i fuld gang!
Bo Haugaard
Lagermedarbejder, DESKLINE Logistik, LINAK A/S
Bo har i en del år haft sin daglige rutine hos LINAK. Men i en alder af 46 år følte han, at der skulle ske noget nyt: "Jeg valgte at starte på en uddannelse for at være bedre stillet i fremtiden og måske endda kunne videreuddanne mig," siger Bo.
Da han allerede var ansat hos LINAK, var det naturligt for ham at blive elev hos LINAK – som han siger: "Jeg fik muligheden, og jeg tog den."
Bo er ansat på lageret i varemodtagelsen hos LINAK. I dagligdagen kan han helt klart mærke, hvordan det, han har lært på uddannelsen, kan bruges i praksis.
Jeg har lært en masse om, hvordan lager og lagerøkonomi fungerer i en virksomhed. Det har udviklet mig og givet mig en bedre indsigt, som jeg kan bruge i mit daglige arbejde.
Jeg er virkelig glad for, at LINAK har givet mig mulighed for at lære og få en uddannelse. Jeg tror, at det er en god idé at tage en uddannelse, så jeg er ret stolt af, at jeg fik det gjort nu, i min alder.
Anna Lin
Administrationschef, LINAK Kina
Efter at have arbejdet i en dansk virksomhed med en årelang gammel historie og fuld af humanistisk omsorgskultur har mit lykkeindeks altid været højt.
Fra det daglige arbejde kan man mærke, at medarbejderne her har de samme værdier, f.eks. respekt, åbenhed, gensidig hjælp og viljen til forandring. LINAK har skabt en høj grad af frihed og god kommunikation for os. I dette arbejdsmiljø kan medarbejderne give deres interne drive frit løb, udføre arbejdet effektivt og skabe en god balance mellem arbejde og fritid.
Mads Iversen
Produkt- og applikationstekniker, LINAK Danmark
Han startede i lære som elektroniktekniker hos LINAK Danmark, da han var 18 år. Siden da har han arbejdet som modifikationsmedarbejder på specialopgaver, servicetekniker og er i dag LINAK Danmarks primære softwareudvikler på projekter for kunder i hospitals- og plejesektoren.
For Mads er der ingen tvivl om, at hans løbende udvikling hos LINAK har skabt stor arbejdsglæde.
Karrieremæssigt har det været en fantastisk rejse for mig, og jeg har uden tvivl haft indflydelse på udviklingen og den hverdag, jeg har i dag. Det er faktisk det, der kendetegner LINAK bedst – hvor der er en vilje, er der også en vej.
Jeg har haft lejlighed til at tage flere kurser i udvikling af software, før det blev mit primære fokusområde. Det bedste ved mit arbejde er, når jeg bliver udfordret og får lov til at tage et ansvar på mine skuldre.
Jakob Svennesen
Corporate Director, EP Mechanics, LINAK A/S
En mavefornemmelse kan føre til værdifulde aktiver, der gavner hverdagen for mange medarbejdere. Jakob Svennesen havde en idé om, at interne 3D-printere ville være en måde, hvorpå man kunne opnå større agilitet, fleksibilitet og glade medarbejdere. Tanken bag mavefornemmelsen var at begrænse printprocessen, så i stedet for at bruge underleverandører til printopgaver, kunne vi printe internt med vores egen 3D-printer. Det ene førte til det andet, og ud fra en mavefornemmelse købte Jakob det, der kunne kaldes en hobbyprinter, The Ultimaker. Hobbyprinter eller ej, The Ultimaker har nu printet utallige jigs og fiksturer og var det første skridt på vejen mod en ny rejse med intern 3D-printning hos LINAK A/S.
Siden starten af 3D-printprocessen hos LINAK A/S i 2018 har den udviklet sig hurtigt. I dag har vi adskillige printere, og vi printer ikke længere kun med almindelig filament, men kan også printe i fiberforstærkede materialer samt gummi og flammehæmmende polymerer.
Vores 3D-printere er et værdifuldt aktiv for mange afdelinger hos LINAK A/S. Vores fremragende 3D-printere printer alle mulige dele og dimser, som forskellige afdelinger har brug for. For eksempel jigs og fiksturer til vedligeholdelsesteamet og produktionslinjer, kabelstyr og fastgørelsesanordninger til indersiden af produkter eller andre dele, der er nødvendige til vores løbende produktions- eller udviklingsprojekter og meget mere. Stort set alle små dele, der kan 3D-printes internt!
Udviklingen inden for 3D-print går hurtigt, så Jakob og hans team er nysgerrige efter at holde sig opdateret om 3D-print for at se, hvad der giver mening for LINAK at investere i – alt sammen for at lette arbejdsgangene for medarbejderne og for at støtte kunderne bedst muligt.
Erika Perez
Trainee, Sales, LINAK A/S
I september 2021 startede Erika sin rejse som trainee i salg og marketing hos LINAK. Det var dog ikke helt meningen, at rejsen skulle starte lige der:
Jeg tror, at jeg var det forkerte sted på det rigtige tidspunkt. Jeg ledte ikke efter en trainee-stilling endnu, jeg hjalp en ven med at finde et job, og jeg så denne mulighed, og jeg tænkte...."vent et øjeblik!... det lyder som det helt rigtige for mig". Det var alt det, jeg ledte efter, så jeg sendte en ansøgning. Jeg skiftede uddannelse fra administration til salg, og nu hvor jeg tænker over det, giver det rigtig meget mening, da min baggrund er inden for salg. Markedsføringsdelen er helt ny og udfordrende, og derfor elsker jeg den.
Erika er 41 år. Hun er mexicansk og vandt en dansk mands hjerte, som hun nu har to børn med. Hun forlod alt for at starte noget nyt et sted, hun ikke kendte. "At være trainee i en virksomhed som LINAK har åbnet mine øjne og givet mig troen på, at jeg kan nå alle de mål, jeg har sat mig. Jeg ser mig selv som mere åben over for nye udfordringer, mindre bange og mere nysgerrig".
Det kan dog også være udfordrende, især fordi LINAK ligger i den sydlige del af Danmark, hvor en stærk dialekt ikke altid gør det lettere at lære dansk: "Det kan godt være lidt hårdt, når mange af mine kolleger taler Sønderjysk. Det er ikke lige det, jeg lærte til danskundervisning – ikke fair!", siger Erika med et smil på læben.
Ud over at lære det danske sprog – og blive udfordret af det – forklarer Erika også, hvordan hun som trainee hos LINAK har lært at arbejde i et team, være mere struktureret og mere ansvarlig med sin tid. Hun forklarer desuden, at salg og marketing er mere, end man umiddelbart skulle tro: "Salg og marketing handler ikke kun om produkter eller tal. Det handler om relationer, tillid og loyalitet".
LINAK udvikler, konstruerer og producerer elektriske lineære aktuatorer, som kan være ret komplicerede at forstå, når man ikke har en teknisk baggrund. Det er dog ikke et problem, når man er omgivet af kolleger, der er villige til at hjælpe: "Jeg beundrer mine kolleger, fordi de kender produkterne og deres specifikationer. Mig...? Nej, ikke min stærkeste side". Ifølge Erika er det ikke kun hendes kolleger, der er der for hende: " - Hvis du har brug for noget, så fortæl mig det - det, der gør forskellen i dette udsagn, er, at min mentor mener det. Han vil gerne hjælpe mig. Han vil gerne have, at jeg bliver bedre, og jeg er meget taknemmelig for alle de gange, han er kommet hen til mig for at hjælpe mig og besvare mine spørgsmål. Jeg føler altid, at jeg kan komme til ham for at få hjælp, og jeg har det på samme måde med mine andre kolleger".
Selvom det ikke var planen at starte som elev hos LINAK, var det det rigtige valg, og Erika opfordrer andre til at gøre det samme: "Du får ikke andet end gode kolleger, gode oplevelser, du udvikler dig både personligt og professionelt. Hvem kunne ikke tænke sig det?"
Erika har været hos LINAK i et par år nu, og der er især én ting, hun gerne vil fremhæve, der gør LINAK til en særlig arbejdsplads: "Vores motto – We Improve Your Life – er helt rigtigt, jeg kan se det, jeg lever det, jeg arbejder for det, LINAK er gode til at forbedre folks liv.